|
Samonabíjacia pištoľ Grand Power K100 a spol. Diskusné fórum stránky www.grandpower.eu
|
| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
jozef
Založený: 23 október 2006 Príspevky: 2 Bydlisko: zvolen
|
Zaslal: Po október 23, 2006 9:13 am Predmet: Ako správne držať zbraň? |
|
|
Ahojte všetci!
Tuto tému zakladám z jedného prostého dôvodu. Dlhé roky som strieľal statické strelecké disciplíny, kde držanie pištole bolo metodicky vypracované do dokonalosti. Teraz po prvej sezóne v disciplínach praktickej streľby som si všimol, že prst ľavej ruky (slabšej) na lučíku pištole pre tlmenie zdvihu zbrane používa len mizivé percento strelcov a - E.Nagy. Nedá sa povedať, že je to otázka života a smrti a bez odpovede na ňu sa nepohnem v mojom streleckom živote ďalej, ale zaujímali by ma Vaše názory a skúsenosti na obidva druhy držania zbrane a ich účinosť. Ja sám používam spôsob kedy mám všetky prsty, samozrejme okrem ukazováku silnej ruky a palcov na pažbičke pištole, resp. prekryté. Zdá sa mi to prirodzené, kompaktné a silné. Keď som skúsil ukazovák slabej ruky dať na lučík, mňa osobne to rozhodilo a nevidel som v tom žiadny prínos. Je možné, že by sa dostavil tréningom tohoto štýlu, neviem. Preto sa teším na Vaše reakcie,podnety a kľudne aj invektívi. _________________ Sis vic pacem, para bellum. |
|
| Návrat hore |
|
 |
boris

Založený: 11 september 2006 Príspevky: 1038 Bydlisko: ba
|
Zaslal: Št november 02, 2006 11:25 am Predmet: Re: Ako správne držať zbraň? |
|
|
| jozef napísal: | Ahojte všetci!
Tuto tému zakladám z jedného prostého dôvodu. Dlhé roky som strieľal statické strelecké disciplíny, kde držanie pištole bolo metodicky vypracované do dokonalosti. Teraz po prvej sezóne v disciplínach praktickej streľby som si všimol, že prst ľavej ruky (slabšej) na lučíku pištole pre tlmenie zdvihu zbrane používa len mizivé percento strelcov a - E.Nagy. Nedá sa povedať, že je to otázka života a smrti a bez odpovede na ňu sa nepohnem v mojom streleckom živote ďalej, ale zaujímali by ma Vaše názory a skúsenosti na obidva druhy držania zbrane a ich účinosť. Ja sám používam spôsob kedy mám všetky prsty, samozrejme okrem ukazováku silnej ruky a palcov na pažbičke pištole, resp. prekryté. Zdá sa mi to prirodzené, kompaktné a silné. Keď som skúsil ukazovák slabej ruky dať na lučík, mňa osobne to rozhodilo a nevidel som v tom žiadny prínos. Je možné, že by sa dostavil tréningom tohoto štýlu, neviem. Preto sa teším na Vaše reakcie,podnety a kľudne aj invektívi. |
ja mam podobny problemik. lepsie vysledky dosahujem s prstom pod lucikom ale prirodzenejsi je mi uchop s lavym ukazovakom na luciku (combat) kedze mam pomerne dlhe prsty. takto drzat bambitku je mi sice prirodzenejsie ale vysledky mam s tym horsie. nuz a teraz babo rad! asi to chce iba lepsi trening...  _________________ From my cold, dead hands! |
|
| Návrat hore |
|
 |
jozef
Založený: 23 október 2006 Príspevky: 2 Bydlisko: zvolen
|
Zaslal: St november 15, 2006 11:04 am Predmet: Ako sprave drzat zbran 2 |
|
|
Ahojte!
Bol som na poslednom preteku sezony v tomto regione (Tatranska odysea) a kedze som sa podielal na lepeni tercov v nedelu, mal som cas prezriet si vsetkych sutaziacich (39) a ich sposoby drzania zbrani, so zvlastnim ohladom na K 100.Takze sa musim hned z uvodu poopravit v tvrdeni, ze len zlomok strelcov s K 100 striela s prstom slabej ruky na luciku.Ako som to tak odhadoval, bola to skoro az jedna tretina strelcov, vlastniacich K 100 (nerobil som si presne statistiky, ale nabuduce sa prinutim). Z ostatnych zbrani strelci pouzili tuto techniku drzania dvaja.
Trochu od temi musim skonstatovat, ze pribudlo zopar novych sutaziacich, tak buducorocna sezona sa moze mozno znova rozsirit, zatal aspon po kvantitativnej stranke. Urcite sa nezabudnem divat, kto, ako "trime" zbran a na pretekoch, kde budem obsuhovat sa pokusim spravit aj nejake tie presne cisla.
Je nutne sa psychicky pripravit na zazimovanie , na absenciu pretekov a chybajuci priestor otvorenych strelnic. Dufam, ze tieto nelachke mesiace vydrzia vsetci strelci v relativnom dusevnom zdravi, az do oslobodenia vo forme prijatelneho pocasia a novej sezony.
Prajem vsetkym (ne)strelcom a ich rodinam prijemne prezitie sviatkov a pekny novy rok v zdravi a spokojnosti. (Lepsie pisat skor, ako neskor) _________________ Sis vic pacem, para bellum. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Oňarb
Založený: 01 október 2006 Príspevky: 160 Bydlisko: Bánov
|
|
| Návrat hore |
|
 |
Michal

Založený: 11 júl 2007 Príspevky: 823 Bydlisko: Trnava
|
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra. Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre. Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
|
|