Obsah fóra Samonabíjacia pištoľ Grand Power K100 a spol. Samonabíjacia pištoľ Grand Power K100 a spol.
Diskusné fórum stránky www.grandpower.eu

FAQFAQ   HľadaťHľadať   Zoznam užívateľovZoznam užívateľov   Užívateľské skupinyUžívateľské skupiny 
 NastaveniaNastavenia   Súkromné správySúkromné správy   PrihláseniePrihlásenie 

Ako správne držať zbraň?

Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra Samonabíjacia pištoľ Grand Power K100 a spol. -> Nezáväzný pokec
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
jozef

Založený: 23 október 2006

PríspevokZaslal: Po október 23, 2006 9:13 am    Predmet: Ako správne držať zbraň? Odpovedať s citátom

Ahojte všetci!
Tuto tému zakladám z jedného prostého dôvodu. Dlhé roky som strieľal statické strelecké disciplíny, kde držanie pištole bolo metodicky vypracované do dokonalosti. Teraz po prvej sezóne v disciplínach praktickej streľby som si všimol, že prst ľavej ruky (slabšej) na lučíku pištole pre tlmenie zdvihu zbrane používa len mizivé percento strelcov a - E.Nagy. Nedá sa povedať, že je to otázka života a smrti a bez odpovede na ňu sa nepohnem v mojom streleckom živote ďalej, ale zaujímali by ma Vaše názory a skúsenosti na obidva druhy držania zbrane a ich účinosť. Ja sám používam spôsob kedy mám všetky prsty, samozrejme okrem ukazováku silnej ruky a palcov na pažbičke pištole, resp. prekryté. Zdá sa mi to prirodzené, kompaktné a silné. Keď som skúsil ukazovák slabej ruky dať na lučík, mňa osobne to rozhodilo a nevidel som v tom žiadny prínos. Je možné, že by sa dostavil tréningom tohoto štýlu, neviem. Preto sa teším na Vaše reakcie,podnety a kľudne aj invektívi.
boris

Založený: 11 september 2006

PríspevokZaslal: Št november 02, 2006 11:25 am    Predmet: Re: Ako správne držať zbraň? Odpovedať s citátom

jozef napísal:
Ahojte všetci!
Tuto tému zakladám z jedného prostého dôvodu. Dlhé roky som strieľal statické strelecké disciplíny, kde držanie pištole bolo metodicky vypracované do dokonalosti. Teraz po prvej sezóne v disciplínach praktickej streľby som si všimol, že prst ľavej ruky (slabšej) na lučíku pištole pre tlmenie zdvihu zbrane používa len mizivé percento strelcov a - E.Nagy. Nedá sa povedať, že je to otázka života a smrti a bez odpovede na ňu sa nepohnem v mojom streleckom živote ďalej, ale zaujímali by ma Vaše názory a skúsenosti na obidva druhy držania zbrane a ich účinosť. Ja sám používam spôsob kedy mám všetky prsty, samozrejme okrem ukazováku silnej ruky a palcov na pažbičke pištole, resp. prekryté. Zdá sa mi to prirodzené, kompaktné a silné. Keď som skúsil ukazovák slabej ruky dať na lučík, mňa osobne to rozhodilo a nevidel som v tom žiadny prínos. Je možné, že by sa dostavil tréningom tohoto štýlu, neviem. Preto sa teším na Vaše reakcie,podnety a kľudne aj invektívi.

ja mam podobny problemik. lepsie vysledky dosahujem s prstom pod lucikom ale prirodzenejsi je mi uchop s lavym ukazovakom na luciku (combat) kedze mam pomerne dlhe prsty. takto drzat bambitku je mi sice prirodzenejsie ale vysledky mam s tym horsie. nuz a teraz babo rad! asi to chce iba lepsi trening... Rolling Eyes
jozef

Založený: 23 október 2006

PríspevokZaslal: St november 15, 2006 11:04 am    Predmet: Ako sprave drzat zbran 2 Odpovedať s citátom

Ahojte!
Bol som na poslednom preteku sezony v tomto regione (Tatranska odysea) a kedze som sa podielal na lepeni tercov v nedelu, mal som cas prezriet si vsetkych sutaziacich (39) a ich sposoby drzania zbrani, so zvlastnim ohladom na K 100.Takze sa musim hned z uvodu poopravit v tvrdeni, ze len zlomok strelcov s K 100 striela s prstom slabej ruky na luciku.Ako som to tak odhadoval, bola to skoro az jedna tretina strelcov, vlastniacich K 100 (nerobil som si presne statistiky, ale nabuduce sa prinutim). Z ostatnych zbrani strelci pouzili tuto techniku drzania dvaja.

Trochu od temi musim skonstatovat, ze pribudlo zopar novych sutaziacich, tak buducorocna sezona sa moze mozno znova rozsirit, zatal aspon po kvantitativnej stranke. Urcite sa nezabudnem divat, kto, ako "trime" zbran a na pretekoch, kde budem obsuhovat sa pokusim spravit aj nejake tie presne cisla.
Je nutne sa psychicky pripravit na zazimovanie , na absenciu pretekov a chybajuci priestor otvorenych strelnic. Dufam, ze tieto nelachke mesiace vydrzia vsetci strelci v relativnom dusevnom zdravi, az do oslobodenia vo forme prijatelneho pocasia a novej sezony.
Prajem vsetkym (ne)strelcom a ich rodinam prijemne prezitie sviatkov a pekny novy rok v zdravi a spokojnosti. (Lepsie pisat skor, ako neskor)
Oňarb

Založený: 01 október 2006

PríspevokZaslal: Št január 01, 2009 6:29 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Tu je nejake video od profika, ako na to. Ostatne videa tiez stoja za pozretie:

http://www.kpsn.sk/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=2&Itemid=16&limit=9&limitstart=9
Michal

Založený: 11 júl 2007

PríspevokZaslal: Ut január 06, 2009 3:37 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Mozno by nebolo zle si aj precitat tuto knihu: http://www.kssk.sk/download/pdf/kniha_ipsc.pdf

Da tiez vela odpovedi a kazdy si potom zoberie to co je pre neho najlepsie.
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorové WWW stránky
Pridať novú tému   Zaslať odpoveď    Obsah fóra Samonabíjacia pištoľ Grand Power K100 a spol. -> Nezáväzný pokec Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Prejdi na: