|
Samonabíjacia pištoľ Grand Power K100 a spol. Diskusné fórum stránky www.grandpower.eu
|
| Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému |
| Autor |
Správa |
Hindenburg

Založený: 16 marec 2007 Príspevky: 539 Bydlisko: Bratislava
|
Zaslal: So jún 28, 2008 9:50 am Predmet: |
|
|
| Bushido napísal: | | No pani mam hlavu ako melon! |
Bushido aj ja, na jednej strane zaznelo par pozitívnych skúseností na Taurusy, na druhej strane varovanie pred Magnumami v titanovom valci... Potvrdzuje sa, čo som sa učil na filozofickej fakulte, že nové poznanie iba rozširuje oblasť ďaľšieho nepoznaného
| Marek napísal: | | Taky Taurus, ktoreho obrazok sem dal Hindenburg, som mal, ale dvojpalec... kope ako kon ... Stvorpalec ci trojpalec bude kopat menej. Co sa tyka odolnosti, tak na nejake velke tisice ran rocne to asi stavane nie je, ale na bezne strielanie na strelnici je ok. |
Myslím že viac ako 1000 by som z neho ročnej nevystrelil. Aj to by boli v drvivej väčšine prebíjané náboje (kvôli cene streliva - keby nebolo prebíjancov, tak nad revolverom ani neuvažujem). _________________ LZ-129 Hindenburg
going down like led zeppelin! |
|
| Návrat hore |
|
 |
Marek
Založený: 01 október 2006 Príspevky: 138 Bydlisko: BA
|
Zaslal: So jún 28, 2008 1:22 pm Predmet: |
|
|
| Este jeden pohlad na vec ma napadol, a to hmotnost zbrane. Dvojpalcovy Taurus, ten, ktory som mal, ma dost tenke pazbicky a pri pouziti vykonnejsieho streliva je strelba s nim az miestami neprijemna. Keby bol titanovy (a teda lahsi) tak by to uz asi bolo dost neprijemne. Cital som par recenzii na dvojpalcovy lahucky titanovy S&W a ze je to skoro nepouzitelne kvoli silnemu spatnemu razu, podobne sa k tomu vyjadrili aj ludia, co s tym osobne strielali. V paprckach som ho este nemal, takze to je informacia z druhej ruky. Nizka hmotnost je velmi fajn na nosenie, ale ak s tym planujes strielat nejako viac, tak by som volil ocelovy z dovodu odolnosti a prijemnejsej strelby. Ten moj Ruger je velkostou trosku vacsi ako podobny Taurus, na prvy pohlad je vsak vyrazne masivnejsi. Podla informacii z par americkych for by mal zniest niekolko desattisicov ran bez problemov, je to stavane na odolnost a strelba aj s na plny vykon naslapnutymi prebijancami je celkom prijemna. Vazi vsak dost, hmotnost robi vela pri znizovani kopanca, je to vzdy nieco za nieco. |
|
| Návrat hore |
|
 |
K100
Založený: 19 december 2006 Príspevky: 1096
|
Zaslal: So jún 28, 2008 7:39 pm Predmet: |
|
|
Titán v komerčnej čistote má rovnakú pevnosť v ťahu ako oceľ strednej pevnosti, avšak je o 43% ľahší. Je o 60% ťažší než hliník, avšak pevnejší než hliníkové zliatiny, aj keď presné čísla závisia od konkrétneho zloženia zliatin a spracovania. Bohužial, z titanovej zliatiny sa da vydupať maximum tak do 1000 Mpa , čo nie je nič moc v porovnaní s legovanými oceľami. je ťašný, to znamená plastická deformácia, pri vyššom tlaku trvalá. jednoducho revolverový valec zo stenou hrúbky papiera sa pri tormentačnom výstrele namáha uplne na hranici svojich možností.
na nízkotlaké náboje OK, na 357 len samovrah.
to ked už , tak scandiový rám. zliatina scandium alumínium je už na úrovni 42CrMo4, takže tam by som sa toho tak nebál. ale lahký rám- kopanec jak od kona:D
| Marek napísal: | Jaro, preco je titan nevhodny na .357? Je krehky alebo v com je problem?
Bushido: ak chces nieco fakt neznicitelne, tak sa poobzeraj po trojpalci Ruger SP101. Mam taky dvojpalec a je to ako maly tank.
Taky Taurus, ktoreho obrazok sem dal Hindenburg, som mal, ale dvojpalec, teraz ho ma moj tatko (kupil som si ten Ruger). Je to maly schovatelny revolver, kope ako kon a to je na nom zabavne Stvorpalec ci trojpalec bude kopat menej. Co sa tyka odolnosti, tak na nejake velke tisice ran rocne to asi stavane nie je, ale na bezne strielanie na strelnici je ok. Ak by som chcel stvorpalec .357mag, tak by som isiel do Taurusa Tracker alebo potom do Rugera GP100. Tracker je na malom rame, je to patranak, lahsie nositelny ako Ruger, ale zase menej odolny. Ruger vydrzi asi vsetko, len bude vacsi a tazsi. Ked hovorim o vydrzi a odolnosti, tak myslim naozaj tisice a tisice ran, co ked prepocitas s cenou streliva, tak su naklady na zbran skoro zanedbatelne. Teda, ak sa nechystas prebijat. |
|
|
| Návrat hore |
|
 |
Bushido

Založený: 26 jún 2008 Príspevky: 21 Bydlisko: Trenčin-Irsko
|
Zaslal: Ne jún 29, 2008 11:06 am Predmet: |
|
|
Pani dakujem za bohate info. Nebudem riskovat a 357tit necham tak.
Robia tit.ram na nejaku 4palcovu 45ku?(Mam preb.naboje) Alebo mam na odlahčeny ram uplne zabudnut,nešpekulovat a kupit nejaku klasiku. A ešte Pani značka,nechcem kupit nejaky klumpot,ale niečo čo ma svoju kvalitu. Dan weson,ruger . . . kam mam smerovat? Mam na to 35:40 000 tak do tejto sum sa chcem zmestit.Mieridla na revolveroch sa daju menit za nejake tritiove alebo nejake vlakna??? Menil to niekto??? Dik _________________ Je ťažké stat sa Blbcom,konkurencia je príliš vysoká ale aj tak na živote milujem jeho rozmanitost,každý den ma naserie niekto druhý! |
|
| Návrat hore |
|
 |
K100
|
Zaslal: Ne jún 29, 2008 2:08 pm Predmet: |
|
|
revolvery : Manurhin, Smith wesson, Ruger.
presne v danom poradí. na ostatne by som ja osobne zabudol.
JK
| Bushido napísal: | Pani dakujem za bohate info. Nebudem riskovat a 357tit necham tak.
Robia tit.ram na nejaku 4palcovu 45ku?(Mam preb.naboje) Alebo mam na odlahčeny ram uplne zabudnut,nešpekulovat a kupit nejaku klasiku. A ešte Pani značka,nechcem kupit nejaky klumpot,ale niečo čo ma svoju kvalitu. Dan weson,ruger . . . kam mam smerovat? Mam na to 35:40 000 tak do tejto sum sa chcem zmestit.Mieridla na revolveroch sa daju menit za nejake tritiove alebo nejake vlakna??? Menil to niekto??? Dik |
|
|
| Návrat hore |
|
 |
Bushido

|
Zaslal: Ne jún 29, 2008 3:59 pm Predmet: |
|
|
Pan Kuracina dakujem.
Na českom fore som našiel nie moc pochval na Manurhin skor opak,zasekavanie bubna,nabojnic pri prebijani.Samozrejme aj chvalu na perfektne opracovanie,čisty chod spušte.A ortodoxny Manurhinaci sa branil fajne.No neviem či nepozrem nejaky Weson alebo Ruger. Je nejaka stranka zaoberajuca sa sutažnou revolverovou strelbou? Nejaku 45 v tychto značkach nepoznate?Dakujem
 _________________ Je ťažké stat sa Blbcom,konkurencia je príliš vysoká ale aj tak na živote milujem jeho rozmanitost,každý den ma naserie niekto druhý! |
|
| Návrat hore |
|
 |
cmk
Založený: 02 október 2006 Príspevky: 254 Bydlisko: Praha, Varnsdorf
|
Zaslal: Ne jún 29, 2008 4:19 pm Predmet: |
|
|
Bushido - zkus prosim definovat dotaz nejak jednolite - komplexne.
Z predchozich prispevku jsem pochopil, ze .357 nakonec nechces, ze to moc kope.
Ale co nevim - na kterou disciplinu to chces...
Neco akcniho? IPSC ci nejaky kombat?
Tady je v podstate "vybrano" - S&W 625 .45ACP 5" - svetova spicka strili snad jen timhle.
Mirenka? Jaka? Na lecjake mirence neprojde jina, nez 9mm raze (u revolveru tedy jen .38ka a .357ka), bude tu i omezeni velokosti apod...
Jinak obecne:
Na sport - S&W - daji se delat zazraky se spousti
Na krasu a vydrz - Ruger - je to kus neznicitelnyho zeleza
Na cenu - Taurus
Na "zkousku" - Manurhin - hrozne se lisej zkusenosti - chce to kliku na radu a kus _________________ Rychlejsi nez 158 na drate ke 357 na opasku |
|
| Návrat hore |
|
 |
Bushido

|
Zaslal: Ne jún 29, 2008 4:39 pm Predmet: |
|
|
Jak som pisal mal som Glock a HK,ale lapol ma za srdce ravolver.Prva predstava bola Titan.357 Taurus. Na nu bola silna krityka a ja si dam poradit lebo revolver je pre mna uplne novy strelecky smer.
Moja predstava je 4palce,Raž asi ostanem na 45ACP(mam preb. naboje,mal som Glocka21ku a 45 bola super)mozno 357ale bez kompu nie.gumena ručka kval.mieridla(tritiovky alebo nejake vlakno)
Učel,rekreačna možno časom nejaka IPSC strelba a na ochranu,nosenie,tu sa to trošku škre je to dost velke. Dik _________________ Je ťažké stat sa Blbcom,konkurencia je príliš vysoká ale aj tak na živote milujem jeho rozmanitost,každý den ma naserie niekto druhý! |
|
| Návrat hore |
|
 |
K100
|
Zaslal: Ne jún 29, 2008 4:45 pm Predmet: |
|
|
| manurhiny sa uz tusim ani nerobia. mozno to bola vec konkretneho kusu, ale ja som na MR88 zle slovo nepocul. osobne by som sa priklonil k SW610 - 629 |
|
| Návrat hore |
|
 |
Bushido

|
Zaslal: Ne jún 29, 2008 6:59 pm Predmet: |
|
|
Páni no,ale ved ja som sa zalúbil do S&W 625 .45ACP. Mate ju niekto? Daju sa tam zmenit mieridla? Frano ju v ponuke nema neviete u koho ju omrknem? dik _________________ Je ťažké stat sa Blbcom,konkurencia je príliš vysoká ale aj tak na živote milujem jeho rozmanitost,každý den ma naserie niekto druhý! |
|
| Návrat hore |
|
 |
cmk
Založený: 02 október 2006 Príspevky: 254 Bydlisko: Praha, Varnsdorf
|
Zaslal: Ne jún 29, 2008 10:11 pm Predmet: |
|
|
Ja 625ku mam...
Na noseni to moc ale neni.
Miridla mam obycejny nizky seriovy - zadnej zazrak, ale pri IPSC (resp. pri rychlym strileni - na zavod jsem to jeste nevytahl) koukam hlavne na mouchu, hledi je tam jen spis "pro jistotu".
Na mirenku to staci. _________________ Rychlejsi nez 158 na drate ke 357 na opasku |
|
| Návrat hore |
|
 |
Marek
Založený: 01 október 2006 Príspevky: 138 Bydlisko: BA
|
Zaslal: Po jún 30, 2008 7:37 am Predmet: |
|
|
K100: dakujem velmi pekne za odpoved o vlastnostiach titanu
Bushido: tou 625-kou urcite nic nepokazis, ak chces revolver na pistolove naboje, tak tento bude asi idealny. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Bushido

|
Zaslal: Ut júl 01, 2008 8:23 pm Predmet: |
|
|
Pani dik. A asi posledny dotaz,kde ju zoženiem,Frano ju nema a ani cenu m nevedela pani povedat len,že može ju objednat a dodavka trva 2:3mesiace. _________________ Je ťažké stat sa Blbcom,konkurencia je príliš vysoká ale aj tak na živote milujem jeho rozmanitost,každý den ma naserie niekto druhý! |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|
Nemôžete pridávať nové témy do tohto fóra. Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre. Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre. Nemôžete hlasovať v tomto fóre.
|
|